Je kunt overal in Barcelona goed maar ook goedkoop eten. Ontwijk alleen de restaurants op de Ramblas. Te duur en vooral fastfood.

Barcelona heeft echt heel veel leuke restaurants die ook best betaalbaar zijn!!!


Eten en Drinken in Barcelona

Ook rond de Plaça Reial moet je de goede restaurants even zoeken (die zijn er wel namelijk). Een aantal tips:

Goede Restaurants El Born (La Ribera)

De wijk El Born heeft veel goede restaurants en is een hele leuke oude wijk om ’s avonds door heen te lopen. Het ligt in de oude stad (Ciutat Vella) ten zuiden van Carrer de la Princesa en ten oosten van Via Laietana. Metro halte Jaume I met de gele lijn en dan naar het oosten lopen de Carrer de l’Argenteria in. Daar zou ik zeker een avond gaan eten. In de Lonely Planet staan onder La Ribera wat tips.

Goedkope Restaurants L’Ovella Negra

Bar in het centrum. Komen veel studenten en jonge toeristen. Goedkoop bier (pitchers). Vanaf Plaça Catalunya, loop de Ramblas richting zee en ga de 1e rechts (Carrer Tallers) en de 1e links (Carrer de les Sitges). Ingang is ergens rechts. Het is even zoeken maar een goede manier om een avond uitgaan te starten. Als je dat gaat doen natuurlijk.

Leuke Restaurants Gracia

In de wijk Gracia zijn ook veel barretjes/restaurantjes waar lokale mensen komen. De sfeer is anders dan het oude stadscentrum, dit is meer een echte woonwijk.